Beetje verwontwaardigde Mark Cavendish: 'Niemand binnen de ploeg heeft míj́ iets gezegd over Milaan-Sanremo'

De Brit is een beetje nukkig over zijn absentie in La Primavera. Hij vertelt dat hij er graag had gereden, maar dat hij door de ploegleiding is genegeerd.

mark cavendish
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

Woensdag werd hij, perfect gepiloteerd door maatje Michael Mørkøv, in Milaan-Turijn nog de oudste winnaar van de oudste wielerwedstrijd van de wereld. Met de vorm zit het dus wel goed, maar QuickStep-Alpha Vynil laat Mark Cavendish toch thuis voor Milaan-Sanremo en dat lijkt de Manx Missile toch enigszins te steken.

Dat kunnen we opmaken uit zijn woorden na die zege tegen Cyclingnews. Hij reageert daarin een beetje nukkig als hij wordt geconfronteerd met het feit dat hij niet start nu Julian Alaphilippe zich af moest melden voor La Primavera (en Fabio Jakobsen wél werd geselecteerd).

"Dat moet je aan het team vragen. Niemand van de ploeg heeft het er met me over gehad, dus ik zou het niet weten. Nee, ik zou het echt niet weten. Ik heb er een keer gewonnen, ik zou 'm graag weer rijden, maar niemand heeft het er met me over gehad, dus tsja..."

Ook over de rest van z'n programma maakt Cavendish een beetje een cynische indruk. Hij zal in principe de Tour niet rijden, waar hij eventueel het etapperecord van Merckx had kunnen breken.

"Ik heb een apart programma dit jaar. Eigenlijk doe ik alleen kleinere koersen. Maar voor de Giro ben ik weer terug in Italië. Dat record interesseert me niet heel veel. Dat gaat alleen maar om getalletjes en zijn maar statistieken. Ik fiets omdat ik van de sport houd. Plezier maken met m'n vrienden, daar draait het voor mij om", besluit Cav.