Sonny Colbrelli reageert na hartstilstand: 'Ik denk al aan mijn terugkeer in het peloton'

Sonny Colbrelli heeft een update gegeven vanuit het ziekenhuis in Girona.

Colbrelli
  • Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli

Colbrelli zakte na de eerste etappe in de Ronde van Catalonië ineens in elkaar. De organisatie vertelde gisteravond dat de Italiaan een hartstilstand heeft gehad. Door adequaat optreden van de artsen was Colbrelli al in de ziekenwagen weer bij bewustzijn en werden er al snel geruststellende berichten de wereld in gestuurd.

Dinsdag liet ook Colbrelli zelf van zich horen vanuit het ziekenhuis. Hij deed zijn verhaal tegen La Gazzetta dello Sport. "Ik weet alleen nog dat ik de finish had bereikt, een flesje water had aangenomen en toen ben ingestort", vertelt de regerende Europees kampioen.

"Daarna volgde een leegte en ben ik ontwaakt in het ziekenhuis. Ik herinner me niet meer ervan. Ik rust nu uit in het ziekenhuis en word nog in de gaten gehouden. Het was beangstigend, maar ik denk ondertussen al aan mijn terugkeer in het wielerpeloton."

De eerste onderzoeken hebben volgens zijn ploeg Bahrain-Victorious geen blijvende schade aangetoond. "De harttests van maandag hebben geen tekenen van onrust of aangetaste functies laten zien. Hij zal nog meer tests ondergaan om de oorzaak te achterhalen. In het ziekenhuis voelde Colbrelli zich oké."