Dwars door Vlaanderen grote doel Victor Campenaerts: 'Maar normaal gezien rijd ik niet weg van Pogacar en Van der Poel'

Voor Victor Campenaerts is Dwars door Vlaanderen een van zijn grote doelen van het voorjaar.

Campenaerts
  • Victor Campenaerts Victor Campenaerts

Campenaerts zou Campenaerts niet zijn om daarom alles tot in de puntjes voor te bereiden. Zo verkende hij vijf keer het parkoers van de semi-klassieker. Al vertelt hij zelf op de site van zijn ploeg dat dat zo bijzonder niet is. "Dat is niet speciaal, want ik woon in de buurt. En het is geen geheim dat ik Dwars door Vlaanderen met rood heb aangekruist."

In het artikel vertelt de werelduurrecordhouder dat hij geen genoegen neemt met enkel een top 10-notering. "Natuurlijk wil ik deze koers echt winnen. En ik ben ervan overtuigd dat ik daartoe in staat ben. Het zou zonde zijn als ik zonder ambitie aan de start zou staan."

Maar in tegenstelling tot de vorige koersen krijgt hij wel af te rekenen met Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. "Ik moet realistisch zijn: normaal zal ik niet van ze wegrijden. Daarom moeten we tactisch koersen. De aanwezigheid van Tim Wellens kan dan een troef zijn."

Wellens rijdt zijn eerste wedstrijd op Vlaamse bodem dit seizoen, nadat hij niet kon starten in Omloop Het Nieuwsblad en door ziekte uitviel in de Tirreno-Adriatico. "In die laatste wedstrijd had ik nooit een goed gevoel. Opgeven was de juiste beslissing, want na die koers werd mijn ziekte niet erger."

"Ik moest wel een tijdje herstellen en ik heb even niet kunnen trainen. Ik heb daarna de Amstel en Waalse koersen verkend. Ik voelde me dag na dag beter en dat is waarom ik heb voorgesteld om vandaag te koersen. Er zit nog een verschil tussen trainen en koersen, maar ik hoop een rol te vertolken in de finale."