Een frisse wind bij Lotto-Soudal: 'Innovatieve trainingsmethodes Victor Campenaerts ook opgepakt door z'n ploeggenoten' 

Alle lof voor Campenaerts bij de ploegleiding van Lotto-Soudal!

victor campenaerts

Lotto-Soudal kende op Mallorca (zeges Tim Wellens en Arnaud De Lie) en in de Saudi Tour een pikstart van het seizoen met twee etappezeges (Caleb Ewan en Maxim Van Gils) en de eindzege, die toch wel verrassend eveneens naar de jonge Belg Van Gils ging.

Of we die zeges er één op één aan kunnen verbinden, is lastig te zeggen natuurlijk, maar er waait wel een frisse wind bij de Belgische ploeg. En dat is niet in het minst te danken aan aanwinst Victor Campenaerts, die voor nieuw elan zorgt. Volgens ploegleider Nikolaas is zijn invloed op de ploeg nu al merkbaar.

"We merken ook dat Victors innovatieve trainingsmethodes opgepakt worden door de andere renners in onze ploeg. Campenaerts heeft voor een nieuwe wind en een upgrade van de professionalisering gezorgd binnen onze ploeg. De drive van Campenaerts en ook Tim Wellens zorgt ervoor dat het niveau van de renners en de staf stijgt", zegt hij tegen Sporza.

Campenaerts zorgt met die drive ervoor dat de vele jongelingen in de ploeg van Maes zich optrekken aan de ervaren Belg, die altijd wel in is voor iets nieuws.

"Als je aan onze jongemannen Florian Vermeersch en Brent Van Moer vraagt of ze al veel bijgeleerd hebben van Victor Campenaerts, zullen ze in koor ja zeggen. Samen met Victor verblijven Florian en Brent momenteel in hoogtekamers van het gloednieuwe Syncrosfera-hotel in Denia (Spanje). Voor ons is dat nieuw. Victor is al regelmatig met iets vernieuwends afgekomen. We steunen hem daar zoveel mogelijk in."