Philip Roodhooft: 'Jammer voor de koers dat Wout ontbreekt, maar beïnvloedt Ronde van Mathieu niet' 

De ploegleider van Mathieu van der Poel beschouwt een Ronde van Vlaanderen zonder Wout van Aert voor. Ze zijn bij Alpecin-Fenx niet bang om de koers in handen te nemen.

mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Hij is er definitief niet bij in de Hoogmis: Wout van Aert mist de Ronde van Vlaanderen. In het artikel hieronder geeft hij zelf wat tekst en uitleg. Het is natuurlijk vooral vervelend voor hemzelf en Jumbo-Visma, maar het zal ook invloed hebben op het koersverloop. Daar kijkt Alpecin-Fenix-ploegleider Philip Roodhooft naar vooruit op de website van Sporza.

Roodhooft denkt niet dat het de wedstrijd voor z'n kopman Mathieu van der Poel veel zal veranderen. "Het gaat zeker een invloed op hebben op het wedstrijdbeeld, maar het beïnvloedt de manier waarop Mathieu naar de Ronde kijkt niet.

Mocht hij er niet bij zijn, dan zal dat zeker een invloed hebben op het wedstrijdbeeld. Maar het beïnvloedt niet de manier waarop Mathieu naar de Ronde kijkt. Iedereen heeft woensdag gezien dat Mathieu goed is en we denken dat onze ploeg dat ook is. Al is het natuurlijk jammer voor de koers als Wout zondag ontbreekt."

De andere zes renners van Alpecin Fenix zullen het gewicht van de koers wellicht wat meer moeten dragen. "Daar hebben we geen schrik voor. Als we de koers moeten dragen dan hebben we daar geen angst voor. We staan met zeven goede renners aan de start."

Naast Van der Poel start Alpecin-Fenix met: Xandro Meurisse, Silvan Dillier, Julien Vermote, Gianni Vermeersch, Jasper Philipsen en Michael Gogl.