Interview | Teammanager Team Jumbo-Visma Esra Tromp: 'We kijken niet alleen naar Marianne Vos, want we hebben meer kaarten om te spelen'

De vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma is meer dan alleen Marianne Vos dit seizoen vertelt manager Esra Tromp.

Vos

In de voorjaarsgids van Wieler Revue vertelde ploegmanager Esra Tromp over de versterkingen van Team Jumbo-Visma dit seizoen. Met als meest klinkende naam Coryn Labecki (tot voor kort Rivera, red.), die in 2017 de Ronde van Vlaanderen wist te winnen.

"Coryn is een slimme renster en iemand die iedereen kan meekrijgen in het najagen van doelen. Qua fysiek komt ze ook in de buurt van Marianne, maar ze kan nog veel leren over hoe ze bijvoorbeeld een finale moet aanpakken. Daarvoor is koersen met Marianne natuurlijk van grote waarde."

"Wat we uiteindelijk verwachten, is dat we wedstrijden gaan winnen doordat we meerdere tactieken kunnen gebruiken. Dat we niet alleen naar Marianne kijken, maar dat er meer kaarten zijn om mee te spelen. Daarin speelt Coryn een grote rol, maar ook Anna Henderson en Riejanne Markus hebben grote stappen gezet."

"Iedereen heeft het voorbije seizoen een stap gezet. Henderson was dus erg goed vorig jaar. Wat goed is, komt snel. Nu is het zaak om dat verder uit te bouwen. Verder zou ik Karlijn Swinkels in de gaten houden, want die ontwikkelt zich erg goed. En zelfs Marianne heeft het voorbije jaar fysiek en mentaal nog stappen gezet."

Met Vacansoleil voegde Team Jumbo-Visma afgelopen winter een sponsor toe. "Ja, qua budget is zeker een stap gezet. Met Vacansoleil hebben we een mooie nieuwe sponsor kunnen toevoegen. Mede daardoor kunnen we iemand als Labecki aantrekken. En was er de mogelijkheid om de ploeg uit te breiden van twaalf naar dertien rensters."

"Ook in het faciliteren van de topsportomgeving is weer een stap gezet. Het is heel fijn werken op deze manier. De mannen- en vrouwentak vallen bovendien onder hetzelfde bedrijf en dat betekent dat ook wij een contract hebben voor onbepaalde duur."