Mathieu van der Poel: 'Nog nooit zo verzuurd geweest op de Paterberg'

Mathieu van der Poel was euforisch na afloop van zijn tweede zege in de Ronde van. Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix bekende na afloop alle zeilen bij te moeten zetten om Tadej Pogacar te volgen.

Van der Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Meteen na de finish van een zware Ronde van Vlaanderen waarin Mathieu van der Poel uiteindelijk de sterkste was na een merkwaardige sprint waarin Dylan van Baarle en de Fransman Valentin Madouas door pokeren van Poel en Pogi opeens nog terugkwamen, sprak de uiteindelijke winnaar met de pers.

Van der Poel had niet verwacht dat hij in de laatste kilometer nog rekening moest houden met de achtervolgers. "Ik was verrast dat Madouas en Van Baarle nog terug kwamen en dus moest ik wel beginnen met de sprint. Ik denk niet dat ik ooit zulke verzuurde benen heb gehad boven op de Paterberg."

De Nederlander was eerlijk na afloop. "Ik stond echt op lossen maar ik wist dat ik door moest zetten. Ik had Pogacar het podium gegund. Zelfs de zege had ik hem gegund want hij was de sterkste in koers. Wellicht had ik in het voordeel aangezien ik al eerder in deze situatie heb gezeten."