Video | Tadej Pogacar haalt na afloop Ronde van Vlaanderen verhaal bij Dylan van Baarle

Beelden van een boze Tadej Pogacar die verhaal haalt bij Dylan van Baarle.

Baarle
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Nadat de Sloveen tot bedaren was gekomen vertelde hij tegen de pers vooral boos te zijn geweest op zichzelf, maar deze beelden laten zien dat zijn primaire reactie er eentje was van boosheid op Dylan van Baarle. "Mijn ontgoocheling was omdat ik mijn sprint niet kon doen zoals ik wilde."

"Ik zat ingesloten. Soms gebeurt dat, soms gaat de zee open. Dat is wielrennen. Nee, ik was niet boos op de andere renners. Ik was gefrustreerd op mezelf dat ik niet voluit kon gaan."

Dylan van Baarle reageerde zelf uiterst rustig op Pogacar. "Dat was in ieder geval geen felicitatie van hem. Ik deed gewoon mijn sprint en er was geen plek meer voor hem. Maar dat hoort bij wielrennen volgens mij. Ik heb het nog niet teruggekeken, maar volgens mij heb ik een eerlijke sprint gereden."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.