Video | Lucas Hamilton vliegt over vangrail in Baskenland, klautert zelf terug maar moet wel opgeven

Lucas Hamilton komt er op het eerste oog gelukkig goed vanaf.

Hamilton
  • Lucas Hamilton Lucas Hamilton

De Australiër maakt in eerste instantie deel uit van de kopgroep met Marc Soler, Carlos Rodriguez en Kenny Elissonde. In een afdaling schatte de renner van Team BikeExchange-Jayco de bocht volledig verkeerd in, waarna hij over de vangrail vloog.

Gelukkig bleek de afgrond niet diep en kwam Hamilton er op het eerste oog vrij goed vanaf. Zijn fiets lag echter wel een stuk naar beneden, maar werd opgevangen door meerdere takken. De klimmer wachtte even voordat hij terug klauterde, maar deed dat wel op eigen kracht. Vervolgens bleef hij echter een tijd op de vangrail zitten. Opstappen deed hij niet meer, waardoor hij dus uit de ronde is.

Eerder in de etappe was ook Team Jumbo-Visma-renner Milan Vader over een vangrail gevlogen. De Nederlander moest eveneens opgeven en is voor verdere onderzoeken naar het ziekenhuis.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos