Vorig jaar verloor ze na een millimetersprint, maar nu is Demi Vollering duidelijk de beste in de Brabantse Pijl

Demi Vollering pakt nu wel de overwinning in de Brabantse Pijl. Haar eerste zege van het seizoen.

Vollering

Vorig jaar in de Brabantse Pijl verloor Demi Vollering de sprint van Ruth Winder. Een millimetersprint waarvan de Nederlandse overtuigd was dat ze 'm gewonnen had. Ze kwam dan ook juichend over de streep. Vollering was dan ook gebrand om dit jaar revanche te nemen in de Brabantse Pijl.

Al vroeg in de koers brak het volledig open toen onder anderen Niewiadoma, Reusser, Labous en Vollering ten aanval trokken nadat SD Worx de knuppel in het hoenderhok gooide. Uiteindelijk raakten Vollering en Paulina Rooijakkers op kop van de koers, die mede door het slechte weer zou uitdraaien op een waar slagveld.

Vollering had weliswaar al veel gegeven, maar dat gold net zo goed voor Rooijakkers en hun achtervolgers. De zwaarste helling van de dag lag nog eens op tien kilometer van de meet. Op de keitjes van de Moskesstraat - waar Vollering vorig jaar tijdens het WK in Leuven nog zoveel ongeluk kende - reed ze gezwind weg van Rooijakkers.

Ze had direct een groot gat te pakken en achter haar kwam een groep samen met haar ploeggenote Reusser, Niewiadoma, Lippert, Labous en de bij Vollering geloste Rooijakkers. Ze kwamen desondanks nooit meer in de buurt van Vollering. Het podium werd gecompleteerd door Niewiadoma en Lippert.

Nieuws
  • Cor Vos