Interview | Anna van der Breggen: 'Fanatisme maakt het zo nu en dan lastig voor Demi Vollering'

In de Tourspecial leest u een uitgebreid interview met rising star Demi Vollering. Maar we belden ook even met wereldkampioene Anna van der Breggen. Ziet ze haar jonge ploeggenote als haar opvolgster?

Interview | Anna van der Breggen: 'Fanatisme maakt het zo nu en dan lastig voor Demi Vollering'

In haar twee jaar bij Parkhotel Valkenburg maakte Demi Vollering dusdanig veel indruk dat er in de zomer van 2020 een delegatie van SD Worx, bestaande uit Anna van der Breggen, Chantal van den Broek-Blaak, ploegleider Danny Stam en manager Erwin Janssen bij haar op bezoek kwam. "Ze reed meteen in haar eerste jaar zo goed en dan in combinatie met het feit dat ze nog vrij jong is en niet zo lang wielrende, zorgde ervoor dat we haar er graag bij wilden hebben", vertelt Van der Breggen.

De wereldkampioene omschrijft haar ploeggenote als enthousiast, fanatiek en gepassioneerd. "Ze is een echte atlete en houdt van de natuur. Ze is altijd bezig", lacht Van der Breggen. "Ze is niet van het stilzitten. Op rustdagen zul je haar niet op de bank tegenkomen. Dan moet ze toch even een stukje hardlopen, want dat voelt beter. Iemand anders zou zeggen: daar word je alleen maar moe van, maar Demi niet."

Vollering vertelt zelf aan Wieler Revue dat ze nog wat moeite heeft om zich rustig te houden in koers en Van der Breggen herkent dat wel. "Ja, absoluut! Dat is echt dat fanatisme van haar. Maar het is natuurlijk ook een grote overgang geweest voor Demi, van Parkhotel naar onze ploeg. Daar was het voor haar vooral volgen en zo hoog mogelijk eindigen."

"Nu is het anders ,want wij hebben meerdre meiden die een koers kunnen winnen. Soms betekent dat voor haar dat ze moet wachten tot de finale. Ze heeft het talent dat ze mee kan doen in de finale en dus is het soms eerst aan de andere meiden om hun kans te pakken. Dat is best we lastig voor Demi zo nu en dan."

Van der Breggen verwacht dat haar ploeggenote nog een stuk beter kan worden. "Eigenlijk staat ze nog aan het begin van die ontdekkingstocht en ik denk dat ze nog veel groeimogelijkheden heeft, omdat ze nog veel kan leren over zichzelf. Ik denk niet dat haar groei gaat afvlakken. De vraag is eerder hoe hard het nog gaat stijgen."

"Of ze de nieuwe vaandeldraagster van het Nederlandse vrouwenwielrennen kan worden? Dat is zeker mogelijk. Ze heeft laten zien dat ze een goede sprint achter de hand heeft en dat zijn wel de rensters die veel koersen winnen. Ik vind het mooi om te zien. Natuurlijk omdat we ploeggenotes zijn, maar ook voor het Nederlandse wielrennen. Een paar jaar geleden waren er misschien nog vraagtekens over de opvolging van mijn generatie, maar Demi laat zien dat we ons niet heel druk hoeven te maken. Het kan snel gaan."

Het complete interview met Demi Vollering en Anna van der Breggen lees je in de Wieler Revue Tourspecial. Je kunt de Tourspecial nu kopen in de winkel en online bestellen.

Nieuws
  • Cor Vos