SD Worx houdt persconferentie met 'spectaculair nieuws dat internationaal opgepikt zal worden'

SD Worx komt vanmiddag met een persconferentie waarin ze groot nieuws wereldkundig zullen maken, zo melden ze zelf. Tijd voor speculatie...

sd worx

SD Worx is dit seizoen in het vrouwenpeloton wat minder oppermachtig dan vorig jaar, maar de Nederlandse ploeg is nog steeds dé topploeg in het vrouwenwielrennen. Ze wonnen met Demi Vollering onder meer de Vuelta en Lotte Kopecky en Lorena Wiebes schreven respectievelijk Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem op hun naam.

Groot nieuws SD Worx

De ploeg laat weten vandaag om 16.00 uur Nederlandse tijd een persconferentie met 'spectaculair en verrassend nieuws' dat 'internationaal opgepikt zal worden' te gaan houden. De Britse wielerjournalist Matthew Mitchell wijdde er een tweet aan die hij gisteren de digitale wereld inslingerde.

Mitchell laat in het laatste zinnetje van zijn berichtje ruimte om er in de reacties lekker op los te speculeren, en dat gebeurt onder zijn tweet dan ook...

Comeback Anna van der Breggen

Uiteraard wordt een contractverlenging met Demi Vollering vaak genoemd. De ploeg maakte eerder dit jaar bekend dat ze er met de Zuid-Hollandse ondanks 'een royaal bod' niet uitkwamen. Vollering heeft nu Nike als privésponsor en er wordt dan gesuggereerd dat die ook bij de ploeg zou worden betrokken.

Maar waarschijnlijker is dat de persconferentie over een comeback van Anna van der Breggen gaat, nu ploegleider bij SD Worx. Veel mensen opperen dat en we hebben zelf ook weleens opgevangen in de wandelgangen dat ze het zou overwegen. De Zwolse is pas 34, fietst nog zeer regelmatig en stopte in 2021.

Het bekendmaken van een nieuwe renster die nu nog voor een andere ploeg rijdt - Kasia Niewiadoma zal de gelederen bij SD Worx in 2025 versterken - is niet mogelijk, want transfers mogen pas op 1 augustus officieel bekend worden gemaakt.

UPDATE 11.54 uur

Inmiddels is uitgelekt dat het inderdaad om een comeback van Anna van der Breggen gaat, zo meldt de NOS. Op de persconferentie van vanmiddag zullen meer details bekend worden gemaakt.

Nieuws
  • Cor Vos