Bevestiging! Demi Vollering verlaat SD Worx-Protime en maakt overstap naar het Franse FDJ-SUEZ

Demi Vollering verlaat na vier seizoenen het Nederlandse SD Worx-Protime en koers vanaf 2025 voor FDJ-SUEZ. 

Demi Vollering

Demi Vollering koerst vanaf volgend seizoen voor FDJ-SUEZ. Geen verrassing, want dat nieuws hing al lange tijd in de lucht. Het was een kwestie van wachten op de bevestiging, maar dat wachten is nu voorbij.

Tweejarig contract

Vollering heeft de transfer samen met FDJ-SUEZ bekendgemaakt op social media. De Nederlandse renster heeft een tweejarig contract getekend bij de Franse WorldTour-ploeg.

Vollering verlaat met SD Worx - ProTime 's werelds beste ploeg, maar ook bij de Franse formatie wordt ze omringd door enkele toprensters. Zo ziet de 27-jarige renster volgend jaar onder meer Évita Muzic, Juliette Labous en Elise Chabbey naast zich.

Ook komt zij drie landegnotes tegen bij FDJ-SUEZ. Zo rijden Nina Buijsman, Amber Kraak en Lauren Molengraaf in 2025 ook voor die ploeg. Bovendien komt ze ploegleider Lars Boom tegen bij de Franse equipe. Zijn overstap van SD Worx naar FDJ-SUEZ werd eerder al bekendgemaakt.

Een bevrijding?

Dat Vollering ging vertrekken bij het Nederlandse SD Worx was al een tijdje bekend. De overstap naar de Franse ploeg zal mogelijk voor een bevrijding voelen voor de Nederlandse.

Vooral in de laatste Tour de France verliep de samenwerking tussen Vollering en haar ploeg zeer moeizaam. De vier seconden die ze uiteindelijk tekort kwam voor de Tourzege verloor ze voor een deel doordat haar team haar niet opwachtte na haar valpartij in de vijfde etappe.

Nieuws
  • Cor Vos