SD Worx krijgt er flink van langs op social media: van 'compleet gefaald' tot 'Demi verdient beter!'

Demi Vollering verloor de Tour de France Femmes op vier seconden en volgens Thijs Zonneveld en vele anderen speelde de eigen ploeg daar een belangrijke rol in..

demi vollering van sd worx buigt over een dranghek

Het was voor de kijkers de spannendste ontknoping in het wielrennen sinds de finish van de Tour de France voor mannen in 2020, met als belangrijk verschil dat in de klimtijdrit naar Planche de Belles Filles Tadej Pogacar zijn landgenoot Primoz Roglic alsnog op bijna een minuut reed. Demi Vollering en haar ploeg SD Worx strandden nu op vier luttele seconden.

Weinig vleiende teksten over SD Worx op Twitter

We noemen haar ploeg er niet voor niets bij, want die speelde een belangrijke rol in de afgelopen Tour de France Femmes. In negatieve zin, volgens velen. De rensters hadden uit zichzelf kunnen wachten bij de val van Vollering in de vijfde etappe, maar ook en vooral de tactische keuzes vanuit de auto door ploegleiders Danny Stam en Anna van der Breggen werden niet altijd begrepen, om het eufemistisch uit te drukken.

Op Twitter ging het er heel wat minder eufemistisch aan toe. We maakten een overzicht van de tweets over SD Worx. Te beginnen bij Natalie, die weinig vleiende woorden over heeft voor de ploeg en ze vergelijkt met de mannenploeg van Movistar, die, mede door hun Netflix-serie, niet bekend staan vanwege hun tactische meesterzetten.

Ook Thijs Zonneveld snapte niks van de tactiek die SD Worx hanteerde. In de laatste rit, maar ook eerder al. Hij wijdde er twee tweets aan.

Cycling Memes maakte een toepasselijke meme over wat er gebeurde in etappe 5 met de mannen van de comedyserie Two and a Half Men om een en ander te duiden...

Kjell noemt het een 'SD Worx disasterclass', vertaling niet nodig. Hij haalt ook nog aan dat Vollering zich juist een loyale ploeggenoot toonde de afgelopen tijd.

Een flinke evaluatie is wel op z'n plek bij SD Worx, meent deze Twitteraar.

De ploeg stuurde zelf ook een tweet die de nodige reacties uitlokte...

Demi Vollering zelf zal dit drama eerst even moeten verwerken, maar zal zich daarna waarschijnlijk gaan opladen voor een WK in 'eigen land'. De in Zwitserland woonachtige Vollering vindt in het laatste weekend van september een zwaar parkoers dat op haar lijf geschreven is, met de nodige klimmen erin.

De renster die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij SD Worx-Protime (waarschijnlijk naar FDJ) won na een moeizaam voorjaar al wel veel rittenkoersen: de Vuelta, de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Baskenland en de Ronde van Burgos.