Mathieu van der Poel gelooft niet in bijrol Van Aert: 'Als hij start, dan betekent het dat hij in orde zal zijn'

Mathieu van der Poel denkt dat Wout van Aert gaat meespelen om de zege in Parijs-Roubaix.

Poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Bij Team Jumbo-Visma houden ze een slag om de arm. Van Aert is na een week isolatie niet meer in absolute topvorm en het zou volgens de ploeg zomaar kunnen dat hij een helpersrol krijgt in dienst van Mike Teunissen, Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck.

"Als hij nu de Ronde van Vlaanderen had gewonnen en op het podium van de Amstel Gold Race had gestaan, dan was Wout topfavoriet. Nu is dat wel even anders", vertelde Niermann tegen Het Nieuwsblad. "Hoe goed hij is, is ook voor ons een vraagteken. We gaan aan de start staan met zeven sterke renners en Wout is er daar één van. We hopen op een sterk blok waarin Wout een vrije rol krijgt."

Mathieu van der Poel gelooft niet in een bijrol voor zijn grote rivaal. "Met Wout aan de start komt er een topfavoriet bij. En als hij start, dan betekent het dat hij in orde zal zijn. Ik hou rekening met Wout, zoals je altijd rekening moet houden met Wout als hij ergens van de partij is."

Greg Van Avermaet is het eens met Van Aert. "Ik ga evenmin beweren dat Wout niet zal meespelen. Als hij geen symptomen heeft gehad en de voorbije week goed heeft kunnen trainen, dan gaat hij niet al te veel conditie ingeboet hebben. Ik denk ook niet dat hij zou starten mocht er geen enkele ambitie zijn."