In de van Jumbo-Visma belangstelling staande Fem van Empel ergert zich bij Pauwels Sauzen-Bingoal: 'Ik wil zo graag op de weg rijden'

Fem van Empel brak in de winter door in het veld en zou dat op de weg willen doortrekken. Maar dat kan niet...

Empel

Van Empel staat onder contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal, waar ze nog een contract tot het einde van dit jaar heeft. De Belgische ploeg rijdt echter geen wegprogramma, waardoor de Brabantse zich niet kan door ontwikkelen op de weg. Inmiddels zou Jumbo-Visma (en andere ploegen) de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Van Empel heeft afgelopen winter in het veld immers laten zien dat hoe talentvol ze is. Ondanks haar negentien jaar won ze al twee wereldbekers bij de elite.

Bij gebrek aan wegkoersen richt Van Empel zich deze zomer vooral op mountainbiken. Als is de mountainbike niet haar uiteindelijke doel voor de komende jaren. "Mountainbike is goed voor mijn technische ontwikkeling, maar mijn sportieve ambitie ligt op de weg. Ik ben benieuwd hoe ver ik daar kan komen", vertelt ze tegen de regionale krant BN De Stem.

En dus irriteert het Van Empel dat ze zich niet kan laten zien in onder meer Parijs-Roubaix van zaterdag. "Natuurlijk heb ik gevraagd of ik eerder weg kan. Dat gaat dus niet. Veel keuze heb ik niet. Ik zie deze zomer daarom maar als investering om volgende zomer te kunnen oogsten."

"Gezien mijn resultaten in de cross lukt het zonder ook wel, maar ik heb het gevoel dat het mijn ontwikkeling een beetje afremt. Ik zie dat andere meiden wel de mogelijkheid hebben. Shirin van Anrooij bijvoorbeeld. Die doet vooraan mee in de grotere wegkoersen. In het veld rijdt ze niet harder dan ik. Ik begin me er meer en meer aan te ergeren dat ik die mogelijkheid niet heb, want ik wil zo graag. Alleen kan ik het niet laten zien."