Au! Zo zien de handen van Wout van Aert eruit na Parijs-Roubaix

Dit doet al pijn als je ernaar kijkt. Wout van Aert deelde een foto van zijn handen op Strava en it ain't pretty...

wout van aert

Dat Parijs-Roubaix een andere wielerwedstrijd is dan alle andere koersen blijkt uit de wedstrijd zelf - zeker die van zondag, waarin het de hele dag koers was - maar ook uit alle verhalen en beelden achteraf.

Wout van Aert voegt daar na z'n losfietsrondje van 40 kilometer nog even een beeld aan toe. Een niet zo prettig beeld. Want bij het ritje post hij (grappend) de tekst dat hij het rondje met slechts één hand op het stuur had afgelegd.

Het waarom daarvan wordt duidelijk uit de foto onder de tekst bij z'n Strava-post: aan z'n linkerhand prijkt een trouwrng, maar er zitten vooral ook blaren op. Au!

Na z'n coronabesmetting en het missen van de Ronde van Vlaanderen verlengt Wout van Aert z'n voorjaarscampagne nog met een weekje en zal hij, hopelijk voor hem weer blaarvrij, aan de start komen in Luik-Bastenaken-Luik, in principe een klassieker voor de lichtere mannen. Maar Wout van Aert zou weleens de uitzondering op de regel kunnen zijn (met Mathieu van der Poel, die er al eens zesde werd).