Titelverdediger en topfavoriet Pogacar niet in Luik-Bastenaken-Luik na overlijden schoonmoeder

Tadej Pogacar zal zijn titel in Luik-Bastenaken-Luik niet verdedigen.

Pogacar
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Geen Tadej Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik. Woensdag reed hij nog de Waalse Pijl, maar donderdag keerde hij vanwege persoonlijke omstandigheden terug naar Slovenië. In eerste instantie leek hij nog mee te gaan doen aan La Doyenne, maar zaterdag werd bekend dat Pogacar verstek laat gaan voor het laatste monument van het voorjaar.

Later werd bekend dat Pogacar huiswaarts keerde omdat zijn schoonmoeder is overleden. "Het leven is niet fair", schreef zijn verloofde Urska Zigart op Instagram. "Met veel verdriet moet ik dit nieuws met jullie delen. Mijn mama was mijn beste vriendin en de belangrijkste persoon in mijn leven. Dit is een zeer moeilijke periode voor mij en mijn familie. Bedankt voor jullie berichtjes en steun."

Pogacar zal vervangen worden door Brandon McNulty, die de voorbije weken niet helemaal fit was en eigenlijk zijn rentree zou maken in de Ronde van Romandië. Naast de Amerikaan heeft UAE Team Emirates met Diego Ulissi, Marc Hirschi en Marc Soler nog een aantal renners om koers mee te maken.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.