Grootse solozege Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik

Remco Evenepoel met een grootse zege in Luik-Bastenaken-Luik.

Evenepoel

Vroeg in de koers ontstond een kopgroep met daarbij onder anderen Harm Vanhoucke, Bruno Armirail, Sylvain Moniquet en Luc Wirtgen. Omdat de groep vrij omvangrijk was, wilde het peloton niet te veel ruimte geven. In het peloton gebeurde niet al te veel tot een grote valpartij het peloton deed doen opschrikken. Grootste slachtoffers: Wilco Kelderman, Julian Alaphilippe en Bauke Mollema.

Bahrain-Victorious nam vervolgens de kop van het peloton en daardoor werd de voorsprong van de vroege vluchters snel tenietgedaan. Uiteindelijk was het Armirail die het langst vooruit bleef. Ondertussen was Evenepoel al gedemarreerd op de uitlopers van de Redoute. Neilson Powless probeerde nog met hem mee te gaan, maar de Amerikaan kon Evenepoel niet volgen.

De rest van de favorieten wilde wachten op de Roche-aux-Faucons, maar Evenepoel breidde zijn voorsprong steeds verder uit en de renner van Quick Step-Alpha Vinyl begon met een voorsprong van veertig seconden aan de slothelling, waar de andere favorieten de ballen niet hadden om er vroeg aan te beginnen. Zo bleef het gezapig. Pas in het tweede gedeelte vielen Vlasov en Teuns aan.

Zij kwamen tot zo'n vijftien seconden van Evenepoel, maar gingen vervolgens weer naar elkaar kijken. Evenepoel liep daardoor weer uit en uiteindelijk naar de zege soleerde. Achter hem maakten Quinten Hermans en Wout Van Aert het Belgische feestje compleet door naar plek twee en drie te rijden.

Nieuws
  • Cor Vos