Giro | Onze 5 ultieme dark horses voor de komende Giro d'Italia

Met deze vijf renners maak jij het verschil in je Giropooltje!

Gall

We kunnen renners als Lennard Kämna of Jhonatan Narvaez noemen, maar die jongens hebben al naam gemaakt in het peloton. Daarom hebben we vijf ultieme dark horses gekozen. Jongens die nog geen grote zege op hun naam hebben staan, maar daar wel dicht tegenaan zitten.

1) Felix Gall

De eerste naam om in de gaten te houden is Felix Gall, die afgelopen winter de overstap maakte van Team DSM naar Ag2r Citroën Team. De Oostenrijker stond te boek als toptalent, maar pas in Franse dienst komt zijn potentie eruit. Net als vorig jaar gebeurde bij Ben O'Connor. Gall heeft zich dit seizoen laten zien met een twaalfde plaats in de Ronde van het Baskenland en een zesde stek in de Tour of the Alps. Gaat in de Giro d'Italia ook voor een klassement, maar hij reed nog nooit een grote ronde.

2) Natnael Testfatsion

Eritrese wielerfans kijken vooral naar Biniam Girmay, maar met Natnael Testfastion levert Eritrea nog een interessante naam om in de gaten te houden. De 22-jarige Testfatsion is als renner wel enigszins te vergelijken met de winnaar van Gent-Wevelgem. Hij kan vrij goed klimmen en heeft een sprintje waarmee hij het kan afmaken. Boekte dit jaar een zege in de Ronde van Rwanda en behaalde een rits aan ereplaatsen in de sterke bezette Coppi e Bartali.

Moniquet (rechts) in Luik-Bastenaken-Luik

3) Sylvain Moniquet

Bij Lotto Soudal staat een aantal interessante jonge klimmers onder contract. Een van hen is Sylvain Moniquet, die in de kopgroep van Luik-Bastenaken-Luik zat en daar uiteindelijk als 31ste eindigde. Is nog niet heel stabiel, maar zal zijn dagen eruit pikken en gaan voor dagsucces.

4) Mattias Skjelmose Jensen

Bij Trek-Segafredo start Giulio Ciccone als kopman. De Italiaan heeft als doel podium te rijden, maar kijk vooral ook naar de Deen Mattias Skjelmose Jensen bij de Amerikaanse ploeg. Werd dit jaar derde in de Tour de la Provence, eindigde zestiende in de Ronde van Catalonië en kwam als achttiende over de meet in de Waalse Pijl. Staat aan de vooravond van zijn eerste grote ronde.

5) Lorenzo Rota

Op de erelijst van Lorenzo Rota staan nul zeges, maar het kan nooit lang duren voor de Italiaan van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux dat dat verandert. De vierde plek in de Trofeo Lagueglia, dertiende stek in Strade Bianche en negentiende plaats in Milaan-Sanremo zullen vanzelf worden uitbetaald in een mooie zege. Kan in overgangsetappes naar hartenlust aanvallen. Reed alleen sinds Milaan-Sanremo geen koers meer.