Giro | Alejandro Valverde heeft algemeen klassement niet in zijn hoofd: 'Ik hoop een etappe te winnen'

Alejandro Valverde streeft vooral ritzeges na in de Giro d'Italia.

Valverde
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Eén keer eerder deed Alejandro Valverde mee aan de Giro d'Italia. In 2016 eindigde hij als derde in het eindklassement. Met het rijden van een klassement vertelt de veteraan dit jaar minder bezig te zijn. Tijdens een persmoment van Movistar gaf hij zijn bespiegelingen voor de Giro d'Italia, die morgen in Boedapest van start zal gaan.

"Ik hoop een etappe te winnen. De eerste etappe is veeleisend, maar op zich te doen voor sprinters. Iedereen verschijnt sterk aan de start, Van der Poel is ook goed bezig. Maar we hebben hierna ook nog twintig etappes om een overwinning te behalen." De finish van de eerste rit ligt op een klimmetje van vijf kilometer aan iets meer dan vier procent.

De Spanjaard wilde in zijn laatste seizoen als prof per se meedoen aan de Giro d'Italia. Hij laat er zelfs de Tour de France voor schieten. "Voor mij was het belangrijk om de Giro te doen. In mijn gehele carrière heb ik slechts één keer deelgenomen, dus in mijn laatste jaar wilde ik graag terugkeren."

Valverde zegt dat hij die andere kopman, Iván Ramiro Sosa, graag bijstaat. Hij heeft veel vertrouwen in de Colombiaan, die afgelopen week zegevierde in de Vuelta a Asturias. "Ik zou graag willen dat Sosa op het eindpodium staat. Ik zie dat hij heel gemotiveerd is en zijn overwinning in Asturië doet me denken aan het zegejaar van Richard Carapaz."

Sosa zelf voelde zich dag na dag verbeteren in Asturië en ondanks dat hij nooit stabiel presteerde over drie weken denkt hij met de beste renners te kunnen strijden. "Ik heb grote verwachtingen. Samen met Alejandro ga ik mijn uiterste best doen. Ik weet niet wie de leider wordt, maar we zijn beiden in orde en we zullen tijdens de koers wel zien hoe het loopt."