Video | Het was lang zoeken, maar we hebben iets gevonden dat Mathieu van der Poel niet kan: een champagnefles ontkurken...

Dat ging na z'n zege niet helemaal goed. Au!

mathieu van der poel

Na een voorjaar waarin hij met een aparte voorbereiding vanwege z'n rugproblemen de Ronde van Vlaanderen won en z'n kunststukje in de Tour de France van vorig jaar, veroverde Mathieu van der Poel ook het roze in de eerste rit van de Giro.

Het werpt de vraag op: wat kan Mathieu van der Poel eigenlijk niet? Nou, dat bleek op het podium na afloop het openen van een fles champagne te zijn, want dat ging goed mis.

Je zou toch zeggen dat hij er de nodige ervaring mee heeft, maar blijkbaar is het nog geen gesneden koek voor de nieuwe drager van het roze.

Morgen zal Mathieu van der Poel z'n roze trui verdedigen in de 9,2 kilometer lange tijdrit door Budapest. Het is een technische tijdrit met veel draaien, keren en weer optrekken, waar ook nog eens een typische Van der Poel-klim zit aan het eind. We moeten dus niet helemaal uitsluiten dat hij morgen een herkansing krijgt voor het openen van de champagne.