Giro | Mathieu van der Poel na zwaarbevochten zege: 'Raakte wat ingesloten, benen waren al helemaal verzuurd toen ik begon te sprinten'

Hij doet het gewoon. Ook al kwam het uit z'n tenen! Hier lees je z'n eerste reactie.

giro mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Hij kwam als een duveltje uit een doosje, zat zo steenkapot dat hij z'n handen niet meer in de lucht kon steken toen hij over de streep kwam, maar hij flikte het wel. Na het geel van vorig jaar in de Tour, is ook het roze van de Giro nu voor Mathieu van der Poel.

Na afloop was hij nog aan het uithijgen van de inspanning, maar besefte hij al wel hoe bijzonder het is. Vanzelf ging het zeker niet, want hij kreeg in de aanloop naar de sprint met wat problemen te maken.

"Ik wist dat het positioneren ontzettend belangrijk was. Dat ging wat lastig, want ik raakte een paar keer ingesloten. Het kostte veel energie om weer terug te komen; daardoor waren m'n benen al helemaal verzuurd toen ik begon te sprinten. De sprinters waren er nog, maar het had al wel veel pijn voor ze gedaan."

Nu is het de vraag of Van der Poel morgen het roze kan behouden in de 9,2 kilometer lange tijdrit. "Na het geel vorig jaar is dit al ongelofelijk, maar ik ga het zeker proberen. We zullen zien wat de tijdrit morgen brengt."