Van der Poel dolde halfweg koers met Riesebeek: 'Oscar werd nerveuzer en Mathieu maakte hem nog nerveuzer door te zeggen dat hij niet goed was'

Mathieu van der Poel had alle tijd om tijdens de rit zijn ploeggenoten op de stang te jagen.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Het is geen geheim dat Van der Poel zich niet altijd even goed vermaakt in wegwedstrijden. De eerste etappe in de Giro d'Italia was ongetwijfeld een van die dagen waarop hij aan zijn cross-fiets of mountainbike dacht. Lange tijd gebeurde er vrijwel niets en waren twee renners van Drone Hopper-Androni Giocattoli vooruit.

Op kop van het peloton deed Senne Leysen in dienst van Van der Poel het werk en de twee Italianen vooraan waren dan ook volslagen kansloos. Tijdens de rit had Van der Poel alle tijd om te dollen met zijn teamgenoten. Dries De Bondt vertelde er na afloop over tegen NU.nl

"Hij is de koelste van iedereen. Mathieu maakt er een spelletje van. Oscar Riesebeek werd halverwege de etappe al nerveus en toen maakte Mathieu hem nog nerveuzer door te zeggen dat hij zich slecht voelde."

Tegenover Eurosport vertelde De Bondt ook nog over het plan van Alpecin-Fenix. "Ongelooflijk. Het plannetje is gelukt vandaag. We hadden het plan om zeker niet de kop te pakken de laatste tien kilometer, omdat je daar zoveel energie mee verliest. En de slotklim is uiteindelijk vijf kilometer en daar kun je iets rechtzetten."

"In die bocht naar rechts ging het gat open voor ons en als je daar kunt opdraaien, moet je niet twijfelen. We hebben de kop gepakt en dat was goed. Dan zat Mathieu uit de problemen. Dan weet je hoe sterk hij is in de finale en dan is het bingo. Als hij zelf zijn moment kan kiezen, dan is er weinig aan te doen."