Giro | Cavendish spurt naar zege in derde etappe Giro d'Italia

Mark Cavendish zegeviert in de derde etappe van de Giro d'Italia.

Cavendish

De laatste dag in Hongarije eindigde met een klassieke sprintersrit. Veel animo was er dan ook niet voor de vlucht van de dag. Net als op dag één zagen we het Drone Hopper-Androni Giocattoli-duo Mattias Bais en Filippo Tagliani ten aanval trekken. In tegenstelling tot op dag één kregen ze nu wel iemand mee. Samuele Rivi ging namelijk ook op avontuur.

Veel ruimte kregen ze desondanks niet en zodoende werd het een dodelijk saaie rit. Pas op zo'n tien kilometer van de meet ontstond er iets van spektakel toen Pascal Eenkhoorn op een heuveltje aanviel. De drie vluchters waren toen al ingerekend. De Nederlander van Team Jumbo-Visma ging voor de bergpunten, maar trok vervolgens door.

Een serieuze kans op de dagzege maakte Eenkhoorn echter nooit, want achter hem formeerden zich met Groupama-FDJ, Lotto Soudal en Israel-Premier Tech meerdere sprintersploegen. Door het lage tempo richting de sprint zaten veel renners nog heel fris. Vaak zorgt dat er juist voor dat de sprint alleen maar gevaarlijker wordt, maar gelukkig ging alles goed.

Op vijf kilometer ging het volle vaart richting de finish en onder meer Alpecin-Fenix had de trein goed op orde. Van der Poel mengde zich vol in de sprint en zat ideaal gepositioneerd op vijfhonderd van de meet, maar sprinter Mareczko zat niet in zijn wiel. Van der Poel stuurde vervolgens uit en in de spurt was het uiteindelijk Cavendish die de snelste bleek.