Cavendish blijft ondanks zege kritisch: 'Schmid en Ballerini zouden de laatste kilometers voor hun rekening nemen, maar Schmid hebben we niet gezien'

Mark Cavendish zegevierde in de derde etappe van de Giro d'Italia, maar was niet tevreden met al zijn teamgenoten.

Cavendish
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish

De Brit won op indrukwekkende wijze, want Cavendish ging op liefst driehonderd meter van de meet aan. Na een lange sprint wist de renner van Quick Step-Alpha Vinyl Arnaud Démare en Fernando Gaviria achter zich te houden. Na afloop viel Cavendish zijn ploeggenoten zoals altijd in de armen. En toch, Cavendish bleef na afloop ook kritisch.

Op één renner in het bijzonder: nummer tien in het algemeen klassement Mauro Schmid. "We zijn hier met een halve klimploeg en halve sprinttrein. Pieter Serry heeft lang op kop gereden. Mauro Schmid en Davide Ballerini zouden de laatste kilometers voor hun rekening nemen, maar Mauro hebben we niet gezien. Ballerini reed zodoende de laatste tien kilometer alleen op kop. Dat deed hij heel goed."

In de slotkilometer namen Bert Van Lerberghe en Michael Mørkøv over. "Ze deden ongelooflijk werk. We hebben hier hard voor gewerkt en vandaag geleverd. Mørkøv bleef heel koel op het einde. Uiteindelijk moest ik in de wind van ver aangaan. Daardoor moest ik iedereen aan de linkerkant houden en dat lukte. Zodoende kon ik het volhouden."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.