Giro | Ramon Sinkeldam: 'Dit is er vast één en daarmee zijn we al heel blij'

Ramon Sinkeldam deed een geweldige lead-out in dienst van Arnaud Démare in de vijfde etappe.

Sinkeldam
  • Ramon Sinkeldam Ramon Sinkeldam

Het was geen makkelijke rit geweest, want onder anderen Cavendish en Ewan verloren de aansluiting op de klim van de dag. "Ik was echt wel heel nerveus, omdat iedereen wist wat er kon gebeuren op het klimmetje, maar ik had gelukkig goede benen waardoor ik niet te ver achter zat. Ik kan ook in de groep met Cavendish zitten", vertelde Sinkeldam na afloop in gesprek met In het Wiel.

"We kwamen met een groepje van zeven boven en gingen vol in de achtervolging, maar dan nog zit er een grote groep sprinters en is het hectisch in de finale. Alles moest op z’n plek vallen. Arnaud kan winnen als alles op zijn plek valt en hij kan niet heel veel compenseren puur op snelheid vergeleken met andere topsprinters. Ik ben echt superblij."

De finale was hier en daar vrij gevaarlijk, maar Sinkeldam vond het meevallen. "Ik vreesde wel voor die laatste knik van meer dan negentig graden. Maar we kwamen buitenom en kwamen met veel meer snelheid eruit dan andere renners en ik denk dat dat we de koers ook wel gewonnen hebben daar."

Voor Groupama-FDJ kwam de zege van Démare als geroepen, want voor de Franse sprinter was het pas zijn eerste overwinning van het seizoen. "Dit is alvast één en ik hoop dat hij hierdoor een extra versnelling vindt, maar het is er in ieder geval één en daar zijn we al heel blij mee."