Giro | Zus Elke Weylandt: 'Mijn eerste reactie was: moet dat nu echt?'

De renners zijn net voorbij de plek waar Wouter Weylandt elf jaar geleden verongelukte.

Weylandt

Het was voor het eerst dat het Giro-peloton de afdaling van de noodlottige Passo del Bocco aandeed. Renners die er elf jaar geleden ook bij waren, vonden het een mooi eerbetoon maar tegelijkertijd een beetje wrang. Zus Elke, die operations manager is bij Trek-Segafredo, had hetzelfde gevoel als veel van de renners.

"Mijn eerste reactie was: moet dat nu echt? Dat is een moeilijke afdaling. Mijn broer is nu wel niet op een moeilijk stuk gevallen, maar moet dat dan echt?", vertelde ze in de podcast De Tribune.

"Het is raar om te beseffen dat de Giro daar opnieuw zal passeren. Ik kan alleen maar denken aan de renners die mijn broer goed hebben gekend en nu in de Giro rijden. Voor hen zal het een speciaal moment zijn om voorbij dat punt te rijden."

"Ik snap wel dat ze op een gegeven moment die berg weer in het parcours steken. Ik neem dat niet verkeerd op. Maar die berg zal voor ons altijd een vermaledijde plek blijven, een plek met veel emoties. Ik weet nog niet of ik naar de uitzending zal kijken. Waarschijnlijk wel, maar het zal sowieso een rare dag worden."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.