Giro | Team DSM-ploegleider over Bardet: 'Hij lag gisteren de hele terugweg te slapen'

Met Romain Bardet had Team DSM een serieuze uitdager in de ploeg om de roze trui naar Verona te brengen, maar de Fransman werd ziek en moest tijdens de dertiende etappe opgeven met maagklachten.

Bardet
  • Romain Bardet Romain Bardet

Na de dertiende rit, gewonnen door Arnaud Démare, deed Team DSM-ploegleider Matt Winston zijn verhaal. "Dit is heel moeilijk. Romain werd gisteren tien kilometer na de start ziek. We probeerden hem koel te houden met ijswater en na de etappe zouden we hem verzorgen. Hij sliep de hele terugrit achter in de bus, en hij heeft niet gegeten omdat hij dat niet kon."

Vervolgens maakte Bardet een slechte nacht door, maar desondanks ging hij van start. Tegen beter weten in. "Hij was de hele nacht wakker door zijn ziekte. Het was een kleine kans dat hij vandaag zou finishen, maar Romain is een vechter. Hij wilde ervoor gaan, maar in de neutrale zone was hij alweer ziek en het was gewoon niet mogelijk om door te gaan."

Een enorme teleurstelling, want Bardet stond vierde in het algemeen klassement en had op Blockhaus getoond in goede vorm te steken. "Hij was klaar voor deze Giro en heeft zich goed kunnen voorbereiden. Het is een enorme teleurstelling, maar we hebben nog steeds opties die we kunnen uitspelen. We gaan niet opgeven en zullen blijven vechten. Dan zien we wel waar we eindigen in Verona."

"We houden open hoe we het vanaf nu gaan aanpakken. Of voor het klassement of voor etappes. We kunnen sowieso voor de sprinters gaan en in de bergen hebben we ook jongens die in goede vorm zijn, maar we zullen eerst kijken hoe we komend weekend doorkomen."

Nieuws
  • Cor Vos