Giro | Jos van Emden over Koen Bouwman: 'Hij sprak de legendarische woorden dat hij zijn benen niet voelde'

Koen Bouwman is de Nederlander van deze Giro d'Italia met twee ritzeges en de bergtrui. Jos van Emden vertelde over zijn ploegmaat, die in Italië als winnaar is doorgebroken.

Bouwman
  • Koen Bouwman Koen Bouwman

"Het is ongelooflijk", vertelt hij in de podcast Live Slow, Ride Fast. "Hij behoort gewoon zonder meer tot de beste renners van deze Giro. Het was altijd al een goede renner, altijd al onderschat. Dat werd ook gezegd toen hij die eerste rit won. Gisteren sprak hij de legendarische woorden toen hij in de kopgroep zat: 'Ik voel mijn benen niet.'"

"De andere keer dat ik een renner dat hoorde zeggen was Sebastian Langeveld toen hij Omloop Het Nieuwsblad won", ging Van Emden verder. "Hij is gewoon heel goed en dit jaar valt misschien alles op z’n plek. Al komt het zeker niet allemaal uit het niets."

Vervolgens omschreef Van Emden het karakter van zijn ploeggenoot. "Hij blaast niet hoog van de toren. Nee, ik heb nog geen sterrengedrag waargenomen. Die gaat straks lekker naar Ulft. En dan zet hij zijn wekker om vijf uur ’s morgens en gaat hij een dagje vissen."

"Ik denk niet dat ik hem ooit nerveus heb gezien. Die wordt niet snel nerveus, boos wordt hij ook niet snel. Een topkerel. Hij denkt gewoon: als ik niet meezit, zit ik niet mee. Zit ik wel mee, dan zit ik wel mee. En dan ga ik proberen te winnen."

Nieuws
  • Cor Vos