Bij Quick-Step Alpha Vinyl hebben ze het niet graag over 'strijd' tussen Jakobsen en Cavendish, maar ploegleider Holm is duidelijk: 'De meesten zouden Fabio kiezen'

Mark Cavendish of Fabio Jakobsen naar de Tour de France? Bij Quick-Step Alpha Vinyl willen ze voorkomen dat het een strijd tussen beiden wordt, maar ploegleider Brian Holm is er toch vrij duidelijk over.

Cavendish
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish
  • Afbeelding van Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Op de keuze tussen Jakobsen en Cavendish voor de Tour de France zit extra lading vanwege het record van meeste etappezeges dat Cavendish kan boeken. De Brit heeft net als Eddy Merckx 34 ritten gewonnen in Frankrijk. Vorig jaar was hij dicht bij het record, maar moest hij op de Champs-Élysées zijn meerdere erkennen in Wout van Aert.

"Hij kreeg een mooie kans op de Champs-Élysées, maar hij verknalde het", is ploegleider Brian Holm opmerkelijk kritisch op de sprinter tegenover FloBikes. "Natuurlijk kan hij winnen. Hij kan waarschijnlijk het record verbreken, maar in een professioneel team... Als Fabio en Mark drie keer tegen elkaar sprinten, zou Jakobsen twee keer winnen. Ik denk dat de meesten Fabio zouden kiezen."

De Deen is ook duidelijk over de kans dat beiden worden geselecteerd. Een methode die ze bij Alpecin-Fenix regelmatig hanteren met Jasper Philipsen en Tim Merlier. "Dat lijkt me nogal moeilijk, omdat hij getekend heeft bij ons. Wij hebben Fabio Jakobsen en dat maakt het minder makkelijk. Fabio is namelijk de toekomst van de ploeg."

Nieuws
  • Cor Vos