Giro | Thymen Arensman komt terug op kritische teksten: 'De beslissing om in de kopgroep te blijven, is uiteindelijk samen gemaakt'

Thymen Arensman reed een zeer opvallende Giro d'Italia en sloot die af met een knappe tweede plaats in de slottijdrit.

Arensman
  • Afbeelding van Thymen Arensman Thymen Arensman

Na de laatste bergrit toonde Arensman zich nog zeer kritisch op zijn ploeg Team DSM. Hij zat in de kopgroep, maar wilde daar eigenlijk helemaal niet zitten en van zijn ploeg mocht hij zich niet terug laten zakken onderweg. Tegen de NOS kwam hij terug op zijn interview na de etappe van gisteren. "Wat ik na de twintigste etappe zei, was ook een beetje in het moment."

"Ik wil gewoon graag winnen en het team iets teruggeven. De beslissing om in de kopgroep te blijven, is uiteindelijk samen gemaakt en ik ben blij dat we dat hebben gedaan. Het was een mooie mogelijkheid, hoewel die niet gepland was."

Het was een Giro d'Italia waarin Arensman liet zien een flinke stap te hebben gezet, maar tegelijkertijd was er ook de grote teleurstelling van het uitvallen van kopman Romain Bardet, die tot dan een zeer sterke indruk maakte. "Het was een heel leerzame grote ronde, waarin ik hopelijk weer een stukje sterker ben geworden. Ik ging hier echt in om van Romain te leren wat het is om een klassement te rijden."

"Je moet ook in vlakke etappes attent van voren zitten en geen tijd verliezen. Hoe hij ook met het team omgaat en iedereen erbij betrekt, dat neem ik mee naar de toekomst. Hopelijk kom ik hiermee weer een beetje dichter bij de wereldtop en kan ik ooit zelf om een top tien of podium in een grote ronde vechten."

Wat betreft herstelvermogen zit het wel goed, want andermaal maakte Arensman aan het einde van een grote ronde een goede indruk. In de slottijdrit werd hij tweede achter Matteo Sobrero. "Ik word hier tweede en daar mag ik tevreden mee zijn. Het was het hoogst haalbare. 22 seconden is een groot gat en hoewel ik enkele bochten misschien iets beter had kunnen doen, liggen die 22 seconden niet daaraan."