Optimistische Chris Froome: 'Voor de eerste keer in drie jaar sta ik hier zonder zorgen, zonder pijn en zonder ongemakken'

Chris Froome laat de voorbije weken bemoedigende dingen zien. Kan hij komende Tour de France toch verrassen en een rol van betekenis spelen? De immer optimistische Froome denkt zelf in ieder geval van wel.

Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

In de Tour of the Alps finishte Chris Froome in de vijfde etappe nog buiten tijd, maar de voorbije weken zit de viervoudig-Tourwinnaar duidelijk beter in zijn vel. Voor het eerst sinds zijn zware valpartij tijdens de Dauphiné van drie jaar terug, laat de Brit bemoedigende signalen zien.

Zo werd Froome elfde in een Franse eendagskoers, waarin hij bovendien moest werken voor kopmannen Michael Woods en Jakob Fuglsang, die uiteindelijk wist te winnen. Ook op de eerste dag in het Critérium du Dauphiné kwam Froome niet in de problemen. Hoewel hij altijd positief is gebleven, klinkt er tijdens de interviews rondom de koers een andere Froome dan de voorbije jaren.

"Voor de eerste keer in drie jaar sta ik hier zonder zorgen, zonder pijn en zonder ongemakken", vertelde Froome voor de tweede etappe. "Van januari tot nu heb ik constant kunnen werken en kon ik opschuiven in de juiste richting. Ik merk daar de resultaten van. Het is normaal dat de verwachtingen de voorbije jaren aanwezig waren na alles wat ik bereikt heb, maar je mag niet vergeten dat ik bijna het leven liet in deze koers."

"Na zo'n val is een terugkeer geen garantie. Ik moest eerst leren lopen, daarna weer leren fietsen. Nu wil ik de volgende stap zetten en dat is competitief worden. Ik leg mezelf daarbij geen limiet op en blijf gewoon door werken."

Nieuws
  • Cor Vos