Arensman, Van Baarle en Oomen: deze renners moeten voor Nederlands succes zorgen in de Ronde van Zwitserland

Waar onze zuiderburen uitkijken naar de prestaties van Remco Evenepoel, daar moeten deze renners voor Nederlands succes zorgen in de Ronde van Zwitserland.

Baarle
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Te beginnen met Thymen Arensman, die hoopt nog iets van zijn vorm van de Giro d'Italia mee te kunnen nemen naar Zwitserland. Mocht hij nog in goede vorm steken, dan kan hij in de slottijdrit zijn hart ophalen en wellicht wat plaatsen opschuiven in het algemeen klassement. Toch is het explosieve parkoers niet helemaal op het lijf geschreven van Arensman.

Het is een parkoers dat al helemaal niet op het lijf geschreven is van Cees Bol, die net als Arensman (een deel van) de Giro d'Italia in de benen heeft. Wie de ritten erbij pakt, kan niet anders dan stellen dat de sprinter geen enkele kans zal krijgen om voor zichzelf te rijden.

Bij Team Jumbo-Visma sturen ze vijf Nederlandse renners naar Zwitserland. In eerste instantie was het de bedoeling dat Koen Bouwman een vrije rol zou krijgen, maar hij kwam ten val in de voorbereiding en brak daarbij zijn arm. Nu rekent de Nederlandse ploeg op onder anderen Robert Gesink, Sam Oomen, Timo Roosen, Pascal Eenkhoorn en Mike Teunissen. Al zullen zij voornamelijk in dienst rijden.

Voor Dylan van Baarle is de vraag wat zijn zege in Parijs-Roubaix heeft gedaan met zijn rol binnen de ploeg. Gaat hij meer vrijheid krijgen of zal hij zich weer volledig moeten schrikken in de rol als knecht? Zelfs nu INEOS Grenadiers de topfavoriet voor de Tour de France niet in de gelederen heeft? In Zwitserland zullen we een voorproefje zien, want met Tom Pidcock, Daniel Félipe Martínez en Adam Yates heeft de Britse ploeg alle renners aan de start die het ook in de Tour de France moeten gaan doen.

Hoewel nog niet alle ploegen bekend zijn gemaakt en er dus wellicht nog iets aangepast kan worden, staan er zondag naast de genoemde renners nog twee Nederlanders aan de start in Küsnacht: Jan Maas (Team BikeExchange-Jayco) en Sjoerd Bax (Alpecin-Fenix).

Bax maakte afgelopen winter de overstap naar de ploeg van Mathieu van der Poel, maar kampte maandenlang met blessures. Maakte onlangs zijn rentree in de Heistse Pijl en wordt nu meteen opgesteld in een WorldTour-wedstrijd. De eerste van zijn carrière.