Corona treft UAE Team Emirates, maar Pogacar slaat 'gewoon' dubbelslag in Ronde van Slovenië

De dag begon voor UAE Team Emirates met een flinke teleurstelling vanwege een coronabesmetting, maar Tadej Pogacar liet desondanks zien klaar te zijn voor de Tour de France.

Pogacar
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

UAE Team Emirates begon de dag in Slovenië slecht, want de ploeg maakte bekend dat Mikkel Bjerg de strijd moest staken vanwege een coronabesmetting. Daardoor werd ook diens kamergenoot Vegard Stake Laengen uit koers gehaald. Van die domper was in koers weinig te merken.

Op de zwaarste klim van de dag domineerde UAE Team Emirates. Waar Majka en Pogacar op dag één nog Bahrain-Victorious-renner Domen Novak met zich meekregen, kon op de zware Svetina niemand het tweetal volgen. Toch was het niet zwaar genoeg om hele grote verschillen te slaan, waardoor in de slotfase Nicola Conci van Alpecin-Fenix het gat wist te overbruggen.

De laatste 2,1 kilometer liep echter aan 7,1 procent. Om het gat met de achtervolgers uit te diepen zette Pogacar zich op kop. Het leek dan ook voor Majka te zijn, maar dat bleek geenszins het geval want Pogacar besloot zelf te demarreren. Conci probeerde nog even te volgen, maar brak na een paar honderd meter. Majka was op dat moment al gelost, waardoor Pogacar ook de leiderstrui wist over te nemen van zijn ploegmaat.

Nieuws
  • Cor Vos