Merijn Zeeman over jacht op groen en geel: 'Wout zal voor Primoz en Jonas moeten rijden, maar andersom ook'

De doelen voor Team Jumbo-Visma komende Tour de France zijn duidelijk. Geel met Vingegaard of Roglic en groen met Van Aert. Daarvoor is een selectie samengesteld die op meerdere parkoersen uit de voeten kan.

Aert
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert
  • Afbeelding van Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

Naast de drie genoemde kopmannen verschijnt Team Jumbo-Visma aan de start met Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck en Christophe Laporte. Sportief directeur Merijn Zeeman licht de selectie toe in gesprek met Het Nieuwsblad. "De eerste week is ook heel belangrijk. Nathan en Christophe zijn de specialisten voor dat werk. Ze komen goed tot hun recht in vlakke, hectische dagen."

Zeker de Belg is een verrassing in de selectie, waarin toch ook Rohan Dennis werd verwacht. "Ik ga niet uitleggen waarom de ene renner wel en de andere niet is geselecteerd. Dat is iets tussen de renner en mij. Er zijn veel redenen waarom we tot deze acht zijn gekomen. Iedereen weet hoe de Ronde van Zwitserland is gelopen. En er is ook nog het parkoers."

Zeeman gaat ook nog dieper in op de aanpak in de strijd voor groen en geel. Al houdt hij zijn kaarten ook nog tegen de borst, zo vertelt hij niet of Van Aert voor eigen kans mag gaan in de kasseienrit. "Groen is het hoofddoel van Wout. Daar gaan we ons als ploeg voor inspannen. Maar hoe? Dat wijst de koers wel uit."

Al is het duidelijk dat Van Aert ook af en toe gebruikt zal worden als knecht van de klassementsrenners. "Maar andersom zullen ze ook voor Van Aert moeten rijden. Dat zal misschien wat minder op de schouders van Primoz terechtkomen, maar als ploeg gaan we Wout ondersteunen in de jacht op groen. Net zoals we Primoz en Jonas gaan helpen in het gevecht om het geel."