Heerlijk verhaal: zeven jaar terug fietste Annemiek van Vleuten met 15-jarige knaap in Nieuw-Zeeland: 'Die is nu prof'

Annemiek van Vleuten deelde op haar Twitter een prachtige anekdote van zeven jaar geleden toen ze in Nieuw-Zeeland aan het trainen was en één jongen bij haar aansloot. Een jongen die nu prof is.

Het is geen geheim dat Annemiek van Vleuten ervan houdt om avontuur op te zoeken. Om de geijkte trainingslocaties links te laten liggen en andere orden op te zoeken. Zo heeft ze zo ongeveer het halve peloton warm gemaakt voor Colombia. In haar kielzog reisden onder anderen Tom Dumoulin, Taco van der Hoorn en Koen Bouwman naar Zuid-Amerika.

Zeven jaar geleden trainde Van Vleuten in Nieuw-Zeeland. In Queenstown om precies te zijn. Op Twitter riep ze toen op of er iemand met haar mee wilde voor een trainingstocht.

Eén persoon meldde zich voor de training in zijn thuisland: Reuben Thompson, geboren in Queenstown. Inmiddels heeft Thompson een contract getekend bij Groupama-FDJ en kwam Van Vleuten hem vorig jaar weer tegen. Nu in het Italiaanse Livigno voor de doelen die komen gaan in het tweede deel van het seizoen.

Overigens staat Thompson te boek als een zeer veelbelovend talent. Zo won hij twee jaar geleden de Baby Giro, waarin hij dit seizoen als vijfde afgevlagd. Zijn beste resultaat in 2022 is de tweede plek in de Circuit Ardennes, waar hij enkel zijn meerdere moest erkennen in de Zweed Lukas Eriksson.

De tweet van Annemiek was van vorig jaar en we wilden 'm er nog eens uitlichten. Ze is op dit moment andermaal aan het trainen in Livigno. Inmiddels rijdt Thompson voor de WorldTour-formatie van FDJ in plaats van het talententeam.