Rel Intermarché en Hermans duurt voort: 'Ploeg die zo omgaat met renners, daar wil ik geen deel van uitmaken'

Het is moddergooien geblazen tussen Intermarché-Wanty-Gobèrt-ploegleider Aike Visbeek en Quinten Hermans...

Baloise Belgium Tour 2022 stage 4

Het zag er na en tijdens de Baloise Belgium Tour zo mooi uit voor Quinten Hermans en Intermarché-Wanty-Gobèrt Materiaux. De Belg won op schitterende wijze een rit en het succes van de ploeg van ploegleider Aike Visbeek bleef maar voortduren.

Maar er kwam zand in de machine. Voor de buitenwereld kwam het als een grote verrassing dat Quinten Hermans geen onderdeel uitmaakte van het achtkoppige Tourteam van Intermarché-Wanty-Gobèrt. En ook voor Hermans zelf was het overigens een verrassing.

Hermans vroeg dus aan de pers om Visbeek om opheldering te vragen. Nou, die kwam er. De Nederlander zei op de Tourpersconferentie van z'n ploeg in Kopenhagen dat het niet selecteren niet uit de lucht kwam vallen en de situatie al slecht was.

Dat schoot bij Hermans dan weer in het verkeerde keelgat. Hij reageerde in Het Nieuwsblad op de woorden van Visbeek.

"ls ik dit zo verneem, kan ik alleen maar zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt door de ploeg te verlaten. Een ploeg die zo omgaat met zijn renners, daar wil ik geen deel van uitmaken. Aike zegt zaken waarvan hij weet dat ze niet kloppen. Dit lijkt wel een karaktermoord."

Hij vervolgt: "Ik heb van tal van ploegmakkers en ploegleiders berichten gehad waarin ze stelden dat ze dit niet hadden zien aankomen en dat ik deze behandeling niet verdien. Dat ontkracht alles wat Visbeek aanhaalt. Ik kan alleen maar hopen dat een paar mensen durven opstaan om mijn woorden te bevestigen.

Bedreigingen

De niet-selectie van Quinten Hermans zorgde niet alleen voor een partijtje moddergooien tussen Visbeek en Hermans, maar leidde ook tot bedreigingen aan het adres van ploegmanager Hilaire Vanderschueren op diens Facebookpagina.

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022