Simon Geschke: nét geen bolletjestrui, maar wél een bolletjespaard in thuisstad Freiburg

Simon Geschke miste in de afgelopen Tour de France op een (baard)haar na de bollen. Toch eerde z'n thuisstad 'm op fraaie wijze!

Tour de France 2022 stage 16

Hij reed een beetje zuur in de bollen Parijs binnen in de laatste etappe van de Tour de France. Wat wil je ook: Simon Geschke reed er in de plaatsvervangende bolletjestrui omdat veelvraat Jonas Vingegaard ook die trui in extremis pakte.

Freiburg <3 Geschke

Maar toch reed de Duitser van Cofidis een fraaie, aanvallende Tour en dat wilden ze 'm in z'n thuisstad Freiburg laten weten. De bebaarde renner kreeg een mooie eerbetoon en de vorm van een beeld van een paard dat in de bollenkleuren werd geverfd, met de tekst 'Freiburg <3 Geschke' erbij.

Geschke, die altijd wel in is voor een geintje, twijfelde geen moment en kroop met een brede lach op de rug van het bolletjespaard en plaatste de foto op Twitter.

Vaker geverfd

Het Holbein Pferd is een bekend standbeeld in Freiburg en het is een traditie/gimmick dat het paard in verschillende kleuren wordt geverfd of versierd wordt voor politieke en/of persoonlijke boodschappen. Nu is Geschke dus de gelukkige met z'n eigen bolletjespaard.

Geen categorie
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022