Marijn de Vries: 'Vraag me af of de neuzen wel dezelfde kant opstaan bij SD Worx'

Marijn de Vries is niet mild voor SD Worx. Ze trekt fel van leer over de Nederlandse ploeg, op alle vlakken.

Tour de France women (2.WWT) - stage 2

Marijn de Vries zat gisteren aan tafel bij Vive le Vélo en was kritisch op SD Worx. Hoewel de Nederlandse ploeg woensdag met Marlen Reusser nog een ritzege boekte in de Tour de France botert het volgens haar niet goed tussen de rensters. Ook de ploegleiding kreeg onderuit de zak van De Vries.

Gedoetje

"Ik heb het gevoel dat het gewoon niet lekker loopt bij de ploeg. Reusser heeft dan wel gewonnen, maar een renster als Demi Vollering rijdt normaal gesproken veel gefocuster. Het lijkt alsof ze met weinig zelfvertrouwen rondrijdt. Dat geldt voor Lotte Kopecky misschien ook wel."

"Er is ook steeds een gedoetje tussen Vollering en Moolman. Die laatste rijdt op kop wanneer het eigenlijk niet hoeft en wanneer ze dan op kop zou moeten rijden voor Vollering doet ze het niet.

Slechte communicatie

Dan was er ook nog de situatie dat de ploeg niet ging rijden toen concurrente Annemiek van Vleuten op achterstand lag door een lekke band.

"Ze zeiden dat ze dat te laat hoorden, maar het was gewoon op de koersradio. Ik krijg ook het gevoel dat ze niet echt willen praten in de ploeg. Het lijkt alsof er iets niet helemaal goed zit met de communicatie. Ik weet dat Vollering daar gevoelig aan is. Ik vermoed Kopecky ook."

Gemis Pieters

Volgens De Vries mist de ploeg juist in deze koers iemand als Amy Pieters. "Het is natuurlijk een heel verdrietig verhaal, maar ze missen haar ook echt in de koers. Zij is iemand die altijd met de vuist op tafel durfde te slaan. Het is natuurlijk een beetje speculatie, maar mijn gevoel zegt dat ze zo iemand missen momenteel en dat er daardoor teveel misverstanden zijn in de koers."

Tour de France
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022