Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Haha, Marianne Vos heeft een duidelijke boodschap voor zichzelf nadat ze zondag werd gediskwalificeerd vanwege de puppy paw-houding...

Tour of Scandinavia stage 1

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord Vargarda, maar werd na afloop gediskwalificeerd omdat ze drie seconden in de verboden puppy paw-houding op het stuur lag. Een beetje flauw van de UCI, maar regels zijn regels, zei Vos zelf na afloop zeer professioneel.

Geen tweede keer

Ze heeft ook gedacht: 'dat gaat me geen tweede keer gebeuren'. Dat bleek gisteren wel bij de start van de Ronde van Scandinavië. Voor aanvang van de eerste etappe schreef ze zelf met een pen op twee stukjes tape die op het stuur waren geplakt een duidelijke boodschap: NIET LIGGEN!

Marianne Vos schrijft de boodschap voor zichzelf op haar stuur | Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022

Geen windeieren

De briefjes legden Vos geen windeieren, want haar handen bleven de hele rit op door de UCI goedgekeurde plaatsen van de handlebar en aan het einde van de rit in Denemarken was ze de snelste in de eindsprint. De etappekoers gaat nog door met etappes door Zweden en Noorwegen tot en met zondag. De koers is iedere dag live te volgen op Eurosport.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022