Shirin van Anrooij onthult geheime wapen: stokbrood belegd met pennywafel...

Of iets wat op een pennywafel lijkt in ieder geval. Maar dat is dus de favoriete lunch van talent Shirin van Anrooij zoals je hieronder ziet.

Tour de France women (2.WWT) - stage 7

Er wordt in het wielrennen de laatste tijd veel gesproken over voedingsstrategieën en Shirin van Anrooij voegt daar met een post in haar Instagram-stories weer een heel nieuwe dimensie aan toe. Het talent van Trek-Segafredo houdt er namelijk een ..ehh.. nogal bijzondere lunchgewoonte op na...

De winnares van de witte jongerentrui in de Tour de France Femmes, die sowieso al een heel sterk wegseizoen rijdt en daarvoor in het veld samen met Puck Pieterse en Fem van Empel de gevestigde namen ook al het vuur na aan de schenen legde, geeft haar geheime wapen prijs.

De 20-jarige renster deed dat tijdens een hoogtehike met haar familie naar Lac Blanc bij Chamonix, op zo'n 2300 meter hoogte in de Franse Alpen. Ze eet namelijk als lunch tijdens dit soort bergwandelingen graag een stokbroodje met een Weense wafel ertussen - een soort pennywafel met hazelnoot-cacaovulling.

Om te bewijzen dat ze het ook daadwerkelijk echt opeet, zien we er een klein fotootje bij waarin ze een ferme hap neemt...

Beeld: Instagram Shirin van Anrooij

Van Anrooij zal vermoedelijk ook wel wat gaan trainen in de Franse Alpen als een soort hoogtestage. Want hoewel de jonge Zeeuwse al een fors programma reed, zeker met haar crossseizoen in de benen, zal ze op 27 augustus weer aan de start staan van de Franse wedstrijd Classic Lorient.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022