Julian Alaphilippe traint alweer en heeft nog hoop op WK

Er is nog hoop voor Julian Alaphilippe! Er leek direct een streep door het WK te kunnen, maar hij kan misschien toch nog voor de hattrick gaan.

Tirreno-Adriatico 2022 stage-5

Met de tong uit de mond prijkt hij in het Franse tenue op de cover van onze WK-special (hier te bestellen). Voor de treble! staat er als tekst bij. Bij het moment van het ter perse gaan konden wij en Julian Alaphilippe nog niet bevroeden dat de wereld er een paar dagen later heel anders uit zou zien.

De tweevoudig wereldkampioen die in Australië voor z'n derde opeenvolgende regenboogtrui zou gaan, kwam hard ten val in Vuelta en hield daar een ontwrichte schouder aan over; z'n schouder ging uit de kom. Maar bij onderzoek in het ziekenhuis van Ronse is geen verdere schade aan zijn schouder geconstateerd.

Zijn ploeg QuickStep-Alpha Vinyl laat weten dat de Fransman zelf alweer voorzichtig aan het trainen is. "Julian kan zijn schouder nu al voorzichtig weer gebruiken. Hij kan trainen op de rollen. Als de pijn te handelen is voor 'm, zal hij op korte termijn de training op volle kracht kunnen uitvoeren."

Bondscoach Voeckler

De Franse bondscoach Thomas Voeckler is dan ook voorzichtig positief over de kansen van zijn poulain op WK-deelname.

"Ik hoop allereerst dat Julian snel herstelt en dan zien we daarna wel wat er mogelijk is. We zullen hoe dan ook starten met ambities, maar ik wil nog niet te veel conclusies verbinden aan de wel of niet-aanwezigheid van Julian", zegt hij tegen het Franse persbureau AFP.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022