Nu in de winkels! De Wieler Revue-WK Special met Julian Alaphilippe, Koen Bouwman & Thor Hushovd

De nieuwste Wieler Revue ligt in de winkels! We staan uitgebreid stil bij het naderende WK en spreken met onder andere Koen Bouwman.

Je kunt de nieuwe Wieler Revue hier bestellen! 

In het spoorboekje over het WK behandelen we het parkoers van iedere discipline. Waar liggen de zwaartepunten, wie zijn de favorieten en hoe laat moet je je bed uit om de koers te volgen?

We gaan ook nog een stuk dieper in op het parkoers, want we reden 'm zelf! Hoe zwaar is de Mount Pleasant nou echt? Wat verwacht prof Mark Renshaw (spoiler: de ex-prof verwacht dat hooguit een groepje van vijf gaat strijden om de zege)? En wanneer kan de strijd gaan losbarsten?

Om de staat van het Australische wielrennen te polsen, legden we ons oor te luister bij Team BikeExchange-Jayco-manager Matt White. 

Ondanks zijn valpartij in de Vuelta a España lijkt het erop dat Julian Alaphilippe toch gaat afreizen naar Australië. We spraken hem vorige maand over zijn jacht op een derde wereldtitel op rij.

Eén keer eerder werd het WK georganiseerd in Australië. De overwinning ging toen naar Thor Hushovd. We spraken hem over zijn huidige leven, de druk van de regenboogtrui en over de toekomst van het Noorse wielrennen.

Hij is niet geselecteerd voor het WK, maar het is altijd fijn om te praten met Koen Bouwman. De renner van Team Jumbo-Visma verraste vriend en vijand in de Giro d'Italia. We spraken hem over zijn eigen kansen bij de ploeg, zijn twee resterende dromen en waarom hij moest wennen aan de samenwerking met Jumbo-Visma.

Het WK is het moment om kennis te maken met de volgende generatie. Een mooi moment om na te gaan hoe de toekomst van het Nederlandse wielrennen ervoor staan. We spraken met onder anderen Adriaan Helmantel, Robbert de Groot en Roy Curvers.