Evenepoel na Vuelta-eindzege: 'Geschiedenis voor mijn land, ploeg en voor mezelf'

Remco Evenepoel heeft zijn eerste eindwinst in een grote ronde binnen. De Belg domineerde van begin tot einde in Spanje en kende slechts één mindere dag.

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

Met een brede glimlach deed hij na de slotrit in Madrid zijn verhaal. "Het is nu echt officieel. Gisteren waren de emoties al hoog, omdat je wist dat we het gehaald hadden maar je moet hier altijd nog veilig finishen. We deden het perfect. We hebben er zoveel mogelijk van genoten en nu kunnen we er écht van genieten."

Al was er per ronde minder sprake van genieten, lachte Evenepoel desgevraagd. "Het was een technisch parkoers. Iedere ronde werd het weer ietsje nerveuzer. Zo leuk was het tegen het einde niet meer, haha. Maar we hebben het gehaald."

Evenepoel is de eerste Belgische eindwinnaar van een grote ronde sinds Johan De Muynck de Giro d'Italia won in 1978. "Het is geschiedenis voor mijn land, voor mijn ploeg en voor mezelf", aldus Evenepoel over de betekenis van zijn prestatie in Spanje. "We kunnen heel trots zijn over deze drie weken."

Geen categorie
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022