Joris Nieuwenhuis verlaat DSM en kiest voor de cross

Joris Nieuwenhuis verlaat DSM en kiest voor de cross. Hij zal zich opnieuw op het veldrijden gaan richten onder de vlag van de Belgische Baloise Trek Lions ploeg.

La Vuelta ciclista a Espana 22-17

Joris Nieuwenhuis kwam de afgelopen vier jaar uit voor team DSM op het hoogste niveau binnen het wielrennen. Hier heeft de renner nu zelf genoeg van, hij kiest er voor om een nieuwe stap te zetten in zijn carrière. Of eigenlijk zet hij op een manier een stap terug, hij zal namelijk weer het veld in duiken en zich daar op focussen.

Dat Joris Nieuwenhuis weer kiest voor het veld heeft vooral met tijd te maken. De Nederlander wil namelijk graag een deeltijdstudie oppakken, iets waarvoor hij bij de World Tour geen ruimte zag. Zijn wens om aan de andere kanten van het leven te proeven is dus groter dan die om nog op het hoogste niveau aan wielrennen te doen. Het is afwachten hoe Nieuwenhuis het zal doen in het veld. Eerder won hij al wereldbekerwedstrijden en werd hij wereldkampioen bij de belofte. Hopelijk kunnen we de Nederlander opnieuw zien schitteren in het veld en weet hij naast het fietsen iets moois op te bouwen.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos