Pinarello lanceert nieuwe 3D geprinte fiets voor werelduurrecordpoging Filippo Ganna

Voor de werelduurrecordpoging van Filippo Ganna lanceert Pinarello een nieuwe fiets. Dit is het eerste volledig 3D geprinte frame.

World Championships Men - ITT 2022

Voor de werelduurrecordpoging van Filippo Ganna komt fietsenmerk Pinarello met een wel heel speciale nieuwe fiets. De super aerodynamische fiets van het Italiaanse merk is namelijk de eerste fiets met een volledig 3D geprint frame. Pinarello zegt door het printen van het frame vormen te kunnen maken die op andere manieren niet mogelijk zijn. Aan het materiaal zal het dus niet liggen tijdens de recordpoging van aanstaande zaterdag.

Het 3D geprinte frame is gemaakt van een Scandium-Aluminium-Magnesium metaal dat speciaal ontwikkeld is voor de printtechnologie. Door het frame 3D te printen is het mogelijk om de maat van de fiets op de millimeter nauwkeurig te produceren. Het Italiaanse fietsenmerk is erg trots op de innovatie die het in samenwerking met Ineos Grenadiers en Filippo Ganna heeft weten te realiseren.

Bijzonder is dat deze 3D geprinte fiets ook voor de consument beschikbaar wordt. De fiets wordt verkrijgbaar bij de officiële Pinarello dealers. Door de 3D printtechnologie wordt elke fiets gemaakt nadat de klant er om gevraagd heeft. Er komt dus (nog) geen massaproductie van de Bolide F HR 3D. Maar voor wie wil, en het geld er voor heeft, is het wel mogelijk om op deze fiets te rijden.

Geen categorie
  • Foto: Cor Vos