Annemiek van Vleuten na 'afterparty' in Romandië: 'Droomseizoen! Nu alles in laten dalen'

Annemiek van Vleuten sloot afgelopen weekend haar seizoen af met een 'afterparty'. Nu is het tijd om te genieten, zo zegt ze.

World Championships women - Road - 2022

Bij de mannen waren de Ronde van Lombardije en en Parijs-Tours de laatste grote wegkoersen, maar bij de vrouwen stond er nog de eerste Ronde van Romandië op het programma. Liefhebster Annemiek van Vleuten was erbij om haar regenboogtrui - een een regenboogfiets - te showen.

Maar met die Ronde van Romandië, waar Van Vleuten achter Moolman-Pasio tweede werd in de eindrangschikking, zit het lange en zeer succesvolle seizoen (wereldkampioen, eindzeges in de drie 'grote' rondes) er nu wel echt op. Op de Engelstalige website Velonews zegt ze dat ze een droomseizoen kende.

"Het was heel mooi om in Romandië te zijn en de trui te tonen. Je wil altijd winnen, maar als ik realistisch ben, moet ik in ogenschouw nemen dat twee weken geleden mijn elleboog brak. Ik ben blij dat ik hier überhaupt kon koersen. Dit was een mooie afterparty van een droomseizoen."

Van dat droomseizoen gaat ze ju genieten. "Nu is het tijd om alles in te laten dalen en te beseffen wat ik allemaal heb gedaan, omdat je in de wielersport altijd maar doorgaat. In het offseason is het belangrijk om een stap terug te doen en ook echt even te relaxen."

Achtergrond
  • Photo: Simon Wilkinson/SWPix/Cor Vos © 2022