Lefevere en ploeg vieren feest: 'Ik hou van In Da Club van 50 Cent, om 4 uur 's nachts stekker eruit getrokken'

Patrick Lefevere en zijn ploeg hadden wel wat te vieren. Het werd een dolle boel, waarbij de Belg z'n toch wat verrassende muziekkeuze toelicht...

Tour de France 2021 stage 6

Het was unaniem een belachelijk succesvol jaar voor het QuickStep-Alpha Vinyl van Patrick Lefevere, zoals Ivo Niehe dat zou zeggen. Na een wat matig voorjaar pakte met name Remco Evenepoel uit met Vuelta-winst en de regenboogtrui.

Lefevere vertelt in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad dat ze dat afgelopen week goed gevierd hebben met de ploeg.

"De feestavond is een jaarlijkse traditie, een moment om het succes van het voorbije seizoen te vieren. Normaal houden we die op ploegstage in Calpe in januari, maar maandag was er tussen 17 en 19 uur happy hour in de bar. Het diner is nadien tamelijk natuurlijk over gegaan in een feestje."

Bij zo'n feestje blijkt Lefevere zelf een van de gangmakers. Hij verrast met een vrij brede muziekkeuze. "Normaal blijf ik zelf ver weg van polonaises en de dansvloer in de breedste zin van het woord, maar bij de ploeg weten ze ondertussen dat ik twee zwakheden heb: ik heb een tamelijk brede muzieksmaak, van Eddy Wally tot In Da Club van 50 Cent."

"Toen de gelegenheids-dj dat nummer begon te spelen, keek iedereen toch in mijn richting. Normaal heb ik een paar vaste bewegingen die gezien mogen worden, maar ze kwamen er jammer genoeg niet uit. Misschien lag het aan de stramme ledematen van een oldschooldanser, maar het vast tapijt van de Holiday Inn hielp zeker ook niet."

Het feestje ging tot in de kleine uurtjes door nadat Lefevere zijn moves had vertoond. "Maandagnacht heb ik er om 4 uur de stekker uitgetrokken. We blijven een wielerploeg en dinsdag stonden om 8 uur de eerste bikefittings en ploegleidersvergaderingen gepland. Afwezigheid is geen optie."

Pelotonpraat
  • Photo JdM/PN/Cor Vos © 2021