Verklapt nieuwe aanwinst Jan Hirt de plannen van Evenepoel per ongeluk? 'Ga 'm helpen in Giro'

Oeps! Klapt Jan Hirt hier een beetje uit de school over de plannen van z'n nieuwe ploeg en Remco Evenepoel?

Binche-Chimay-Binche 2022

Jan Hirt kende in het shirt van Intermarché-Wanty-Gobèrt een zeer goed 2022. De Tsjech hield in de Giro Thymen Arensmann in de zestiende etappe naar Aprica van een ritzege en verdiende daarmee - en de rest van z'n seizoen - een transfer naar Soudal-QuickStep.

Op de Tsjechische tv zei Hirt dat hij in 2023 waarschijnlijk opnieuw de Giro zal rijden, maar dan niet voor eigen kans. De 31-jarige nummer 6 in het eindklassement zei namelijk dat hij daar Remco Evenepoel daar zal bijstaan, die volgens hem na de Vuelta zijn zinnen heeft gezet op de Giro.

Dat zou nieuws zijn, want zowel Evenepoel als Lefevere hebben er zelf nog niet al te veel inhoudelijks over gezegd, behalve dat ze in januari een beslissing nemen - of wereldkundig maken is dus misschien beter gezegd. Maar nu lijkt het er toch al op dat de wereldkampioen de Tour links laat liggen en voor de Giro gaat.

Het parkoers van de Giro is komend jaar met maar liefst drie tijdritten op het aerodynamische lijf geschreven van de jonge Belg. In het parkoers van de Tour is maar één tijdrit opgenomen, die ook nog eens maar iets langer is dan 20 kilometer en valt te kwalifceren als halve klimtijdrit.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022